Ten tweede is het lot van de studenten, de meest elementaire achtergrond van China.

Ten tweede is het lot van de studenten, de meest elementaire achtergrond van China.

Auteur: Gele LED-bron: Tencent Research Institute (ID: Cyberlawrc) In augustus 2020 publiceerde ik een "mijn twee student", die een onderwijzendingen is die ik langer dan een decennium heb geleerd.

Veel mensen vragen me: wat zijn de twee studenten? Wat is het verschil tussen de kinderen en belangrijke universiteiten? Sommige mensen zeggen dat de twee studenten zo moeilijk zijn, wat moet ik doen met specialisten? Wat doe je? Wat zijn die mensen die zijn afgestudeerd aan de middelbare school en zelfs vroeg uit de school vallen? In het licht van deze gevraagd en ondervraagd, heb ik het gevoel dat ik het niet heb geschreven door te schrijven, en de "twee studenten" deze enorme bevolking. Hoewel de studenten van mijn klaslokalen lopen tot 45.000 mensen, hoewel ik echt en ze veel tijd hebben, kan ik geen algemeen verhaal maken voor deze groep.

Dit boek wordt gezegd dat dit een samenvatting van de trainingservaring in het veld is. Het is beter om een ??privé-observatie op lange termijn van een eerstelijns te zeggen. Het heeft naakt mijn innerlijke verwarring, denken en hulpeloos. △ Geel licht, 2005, afgestudeerd aan het tweede college, de eerste keer dat de schoolleraar, de eerste keer leraar, het overnemen van een klasse, zijn geboortetijd is rond 1987; 2016, mijn tweede keer leraar, neem dan een andere klasse, dit kind over werd geboren in 1996.

Met andere woorden, ik ben getuige geweest van de groeiperiode van twee partijen jongeren na 90.

Achter de 01 grote stad is een dorp dat niet kan worden geaccrediteerd. Hoewel ik ook afgestudeerd ben van de school, moet ik eerst erkennen dat vanwege het intergenerationele verschil, ik een groep studenten heb die op het punt staan. Sommige vooringenomenheid.

Ik ben een Hunan, Guangdong is een grote plaats in mijn gedachten.

Voordat ik naar het podium gaat, heb ik altijd gedacht dat Guangdong’s kinderen, het grootste deel van het eten en de kleding, tot een openbare les op 23 mei 2006, deze indruk is veranderd. Op dezelfde dag gaf ik een "universitaire taal", vanwege de stijl van de tyfoon, liet ik de studenten een compositie schrijven met "wind", een meisje genaamd Deng Hua betaalt echt het huiswerk, van haar verhaal, ik zag een Familie van de waarheid: een familie van veel kinderen, het maandelijks inkomen van de ouders is minder dan duizend, ze komt van het platteland, en weet zelfs waar de levensduur van de volgende dag is.

Ze richtte zijn verwarring met de eenvoudigste taal, maar heeft een grote impact op mij veroorzaakt.

Ik heb me nog nooit gerealiseerd dat die studenten die meer tieners zijn, feitelijk lijden aan hetzelfde dilemma als mijn jeugd.

"Armoede" Dit woord, ik dacht dat het ver weg was van het dagelijks leven, maar ik had de kinderen om je heen niet verwacht, het was diep. De ontmoeting van deze klasse, niet alleen aangepast aan het perspectief van mijn latere leer, maar ook een verborgen kansen die ik zou willen verdere records maken en deze groep observeren.

Later leerde ik dat, hoewel de meeste van mijn studenten uit Guangdong komen, veel mensen tegenover dezelfde moeilijkheden van Deng Huayi staan. Ze komen uit het afgelegen dorp Guangdong, Guangdong, kunnen ook afkomstig zijn van wat meer armoede, verwarring. Klein stadje.

Voordat ik naar het platform gaat, heb ik altijd gedacht dat mijn studenten slechts twee universiteiten kunnen nemen, moeten zijn omdat ze niet ijverig zijn. Tot 2010 was ik in de klas in de Zhaoqing-campus. Liu Yanli van Gansu vertelde me over haar groeiervaring.

Ze is een Noordwest-kind. Van Junior High School, moet ze elke dag op meer dan een dozijn uur van hoge intensiteitsstudie aandringen, vooral op de middelbare school, maar ook ‘s avonds, ongeacht hoeveel problemen er zijn, ik zal de tanden., dring erop om te leren, alleen dit is ze in staat om school te geven. De zogenaamde "balansmodus" is eigenlijk een effectief magisch wapen van veel landkinderen.

Vergelijkbare ervaring, ik heb het gehoord in andere kinderen. Een student genaamd Chen Xue, van Chaozhou, vertelde ze me om de middelbare school te lezen, om meer te leren, ik zal een paar minuten een paar minuten hebben om mijn haar te wassen. Ik ga altijd naar het klaslokaal. Een andere student Luo Yi Peng is van MEI County. Hij haalde rechtstreeks de "Wanjin-olie" uit die het al in de klas had gezien, waarbij hij zijn middelbare schoolleven informeert, het hangt af van dit soort opwinding, het kan met succes worden besteed.

Ik heb ook gemerkt dat mijn studenten veel mensen hebben gedaan uit sommige gewone gezinnen, en ze hadden de familie achter hen.

Het is ook vanwege je ouders, ze staan ??voor een plattelandssluiting en relatieve verwachting van familieleden, vaak in schaamte. Elke keer, is Yuan Hao, die thuiskwam van Yuan, altijd in het dorp, en als ze kunnen worden toegewezen, weten ze niet dat nu studenten autonoom zijn; van Taishan Luo Chao, ik dacht dat ik ben afgestudeerd aan de universiteit Taishan University. Ik kan een huis in Guangzhou kopen, achtereenvolgens weet ze nooit hoe serieus de situatie is, en er is geen directe perceptie van de huisvestingsprijzen van Guangzhou. Ze is altijd verbleven in de jaren 80 als ze jong is. Twee kinderen praten met mij, ze kunnen alleen hun hoofden raken. Hoewel ze naar de stad kwamen omdat ze naar de stad kwamen, dragen ze nog steeds een dorp dat niet van kwijt zou raken. 02.